Москва може передати Ірану винищувачі та засоби ППО, – Washington Post


16:2716.04.2024

Росія розглядає можливість передачі Ірану сучасних винищувачів та засоби протиповітряної оборони для захисту від ударів Ізраїлю та США. Військова співпраця між Москвою та Тегераном вийшла на новий рівень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Як зазначає видання, Іран відкрив новий небезпечний розділ у своїх відносинах з Росією, погодившись у 2022 році поставити тисячі бойових дронів і ракет, щоб допомогти Москві у її війні проти України.

Розширення зв’язків допомогло закріпити угоди між Москвою та Тегераном, включаючи обіцянку Росії надати своєму союзнику сучасні винищувачі та технології протиповітряної оборони, які могли б допомогти Тегерану зміцнити свою оборону проти будь-якого майбутнього авіаудару з боку Ізраїлю чи США.

Невідомо, скільки систем було поставлено та розгорнуто, але російські технології можуть перетворити Іран на набагато більш грізного супротивника з розширеними можливостями збивати літаки та ракети, кажуть офіційні особи та експерти.

Угоди щодо зброї, деякі деталі яких раніше не розголошувалися, є частиною ширшої співпраці, яка включає спільне виробництво військових дронів у Росії, обмін технологіями захисту від перешкод та оцінку в реальному часі зброї, розгорнутої проти НАТО та в Україні, заявили представники розвідки та експерти. з озброєнь. За їх словами, ця співпраця приносить суттєві вигоди обом країнам, одночасно підвищуючи статус Ірану від молодшого союзника до стратегічного партнера.

Читайте: Ізраїль відповість на атаку Ірану, − начальник штабу ЦАХАЛу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube