Через додаток “Дія” запустили спрощений обмін документами між банками та клієнтами


16:0816.04.2024

В Україні запустили проєкт, який дозволяє українцям обмінюватися різними цифровими документами та фінансовою інформацією з банками через додаток “Дія” в одному пакеті, що спрощує процес обміну документами, повідомили в НБУ у вівторок, пише УНН.

Спільний проєкт, який “значно спростить обмін документами між банками, їх клієнтами та держателями державних реєстрів”, як повідомляється, запускають НБУ та Міністерство цифрової трансформації України.

За допомогою застосунку “Дія” тепер можна за одним запитом надати банківській установі одночасно як електронні копії кількох цифрових документів, так і окремі відомості про свій фінансовий стан – повідомили у НБУ.

Раніше, як зазначається, потрібно було надсилати електронні копії кожного цифрового документа окремо. Так, якщо таких документів, наприклад, 10, то доводилось 10 разів проходити одні й ті ж процедури щодо передавання електронних копій цифрових документів з різних державних реєстрів.

“Наразі за допомогою “комплексного шерингу” можна надати всі документи одним “пакетом”, – зауважили у НБУ.

При цьому у Нацбанку наголосили, що “обмін інформацією відбуватиметься лише за згодою клієнта”. Саме він обиратиме, якій банківській установі та який набір відомостей надати.

Читайте: Нацбанк несподівано знизив облікову ставку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube