У Латвії цьогорічні випускники українських шкіл зможуть скласти НМТ


21:4407.04.2024

У Латвії зараз проживає близько 4000 дітей, які продовжують навчатися в українських школах віддалено. Приблизно 300 із них цього року закінчують середню школу.

Як випускникам бути далі, повідомляє Delfi з посиланням на товариство Volia.LV, передає Інше ТВ.

За освітніми стандартами України, де середня школа — це 11 класів, якщо випускники хочуть вступити до будь-якого вишу в цій країні, їм необхідно скласти мультипредметний тест.

Право на проведення НМТ в Латвії надано товариству Volia.LV Міністерством освіти і науки України. Також з середини квітня суспільство Volia.LV проводитиме консультації для тих, хто має намір скласти цей тест.

Детальна інформація про порядок реєстрації на мультипредметний тест доступна у профілі Volia.LV на Facebook, а також за телефоном +37127142399, WhatsUp +380955620070.

Volia.LV об’єднує педагогів, яким довелося покинути Україну через розв’язану Росією війну. Товариство має на меті надавати підтримку школярам з України у навчанні та інтеграції до латвійської обіцянки.

Як повідомляло Інше ТВ, реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (НМТ) розпочалась 14 березня і завершиться 11 квітня.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube