Україна отримала вже 4 мільйони доларів на розвиток телемедицини – МОЗ


17:1402.04.2024

Протягом останніх двох років Україна отримала гуманітарну допомогу у вигляді телемедичних рішень на понад 4 мільйони доларів.

Про це пише УНН з посиланням на заяву Міністерства охорони здоров’я.

У відомстві пояснюють, що ця сума включає вартість пристроїв та обладнання, програмного забезпечення, ліцензій до використання та ін., які активно інтегруються в українські заклади охорони здоровʼя.

Україна отримала гуманітарну допомогу у вигляді телемедичних рішень на понад 4 млн доларів (…) Нині впроваджується шість пілотних проєктів надання медичної допомоги із застосуванням гуманітарних телемедичних рішень, серед яких – система телеконсультацій з ефектом віртуальної присутності “Teladoc Solo platform”, платформа нейросенсорної реабілітації “Rehabilitation Gaming System”, віртуальна операційна “Epiqar”, програма віддаленого моніторингу стану плода “System Carebits”, система діагностики головного мозку з застосуванням штучного інтелекту “Brainscan” та ін – резюмували в МОЗ.

Україна отримала гуманітарну допомогу у вигляді телемедичних рішень на понад 4 млн доларів

До використання телемедичних рішень уже залучені близько 400 закладів та щонайменше 1700 медичних фахівців. А загальна кількість проведених консультацій сьогодні складає понад 13 тисяч.

Як пояснили в міністерстві, рішення вже були інтегровані в роботу медичних закладів та забезпечують проведення телемедичних консультувань із вибухо-вогнепальних травм, опікових травм, а також в перспективі сформують єдину консультативну мережу.

Читайте: Розбудова телемедицини в Україні: уряд ухвалив стратегію



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube