Росіяни захопили ще одне село на Авдіївському напрямку (КАРТА)


06:2019.03.2024

Орлівка втрачена. Про захоплення села росіянами повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він каже, що бійці ЗСУ перебувають біля околиць села та не дають окупантам закріпитися, передає ZN.ua.

«Два тижні тримати руїни – дуже довгий термін. Наші зробили неможливе!» – оцінив оборону Орлівки Мирошников.

Те, що ворог просунувся в Орлівці, зауважує і український інформаційний ресурс DeepState, який опублікував оновлену карту театру воєнних дій.

Росіяни захопили ще одне село на Авдіївському напрямку (КАРТА) 1
Росіяни захопили ще одне село на Авдіївському напрямку (КАРТА) 3

Ситуацію на інших ділянках авдіївського напрямку Мирошников оцінює таким чином: «Частину Тоненького на північному заході села наші воїни контролюють, в Бердичах – трохи менше половини. Одночасно ворог тисне на Невельське, мав невеликі успіхи східніше села. Скоріш за все, окупанти хочуть від нього просунутися аж на південь від Первомайського, щоб вдарити ще й у фланг».

Оглядач зауважує, що в лобову Первомайське захопити росіяни не можуть вже півтора роки. Каже, що обійти Невельське, щоб рушити у бік Красногорівки, також не можуть – «Там наші хлопці стоять стійко».

«Загальна картина на авдіївському напрямку не змінилася, – резюмує Мирошников,  – ворог атакує, поки є можливість».

При цьому оглядач вважає, що зараз наступальний потенціал росіян знизився – «можна дуже обережно припустити, що за деякий час на напрямку бої будуть мати вже позиційний характер».

Як повідомляло Інше ТВ, станом на вчорашній вечір з початку доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження ворога, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube