У Лондоні з’явився новий мурал Бенксі. Що кажуть лондонці і художник (ФОТО)


20:4318.03.2024

Бенксі підтвердив, що саме він стоїть за новим муралом, який з’явився на півночі Лондона в неділю.

Про це повідомило BBC. Сам же Бенксі вже підтвердив авторство у себе в Instagram.

У понеділок вуличний художник виклав у соціальні мережі фотографії муралу у Фінсбері-парку до і після його створення.

На них зображено зелену фарбу, розпорошену на стіну за спиляним деревом, що виглядає як листя, а поруч – трафарет людини, яка тримає шланг під тиском.

Натовпи людей зібралися, щоб побачити мурал, а один з місцевих жителів сказав, що вони “пишаються” тим, що їхня вулиця була обрана для цього.

“Це схоже на особисте послання для нас, мешканців, ми так пишаємося”, – сказав Ванджа Селлерс, який живе по сусідству з муралом.

У Лондоні з'явився новий мурал Бенксі. Що кажуть лондонці і художник (ФОТО) 1
У Лондоні з'явився новий мурал Бенксі. Що кажуть лондонці і художник (ФОТО) 5

Колишній лідер лейбористів Джеремі Корбін сказав інформаційному агентству ПА, що він був “у захваті”, побачивши цю роботу у своєму виборчому окрузі Іслінгтон-Північ.

“Бенксі прийшов до парку Фінсбері з невеликою кількістю зелені в місці, яке потребує трохи більше зелені. У нас найбільш густонаселений округ в країні, і я просто в захваті”, – сказав депутат.

За словами Джеймса Піка, автора серіалу “Історія Бенксі” на BBC Radio 4, мурал зображує “великий артеріальний струмінь зеленої фарби” на білій стіні, що супроводжується “класичним трафаретом у стилі Бенксі”.

Він каже, що малюнок, ймовірно, був створений за допомогою шланга з високим тиском або вогнегасника.

Колір зеленої фарби збігається з кольором сірників, які використовує рада Іслінгтона для знаків у цьому районі, що, за словами пана Піка, демонструє знамените око Бенксі на деталі.

“Коли ви відходите назад, здається, що дерево оживає, але в помітно фальшивий і синтетичний спосіб.

“Зараз весна, і це дерево мало б розквітнути листям, але Бенксі, мабуть, проїжджав повз і подумав, як жалюгідно воно виглядає”, – сказав він.

Ще до того, як художник підтвердив, що це його робота, член ради Іслінгтона Флора Вільямсон сказала, що було б “неймовірно” мати роботу Бенксі “прямо посеред соціального житла і в одній з найбідніших частин району”.

“Я думаю, що це додає інтриги та культури і оживляє район”, – сказала вона.

У Лондоні з'явився новий мурал Бенксі. Що кажуть лондонці і художник (ФОТО) 3
У Лондоні з'явився новий мурал Бенксі. Що кажуть лондонці і художник (ФОТО) 6

Іслінгтонська рада заявила, що її команда з видалення графіті знає про цей малюнок і не буде його видаляти.

У раді вважають, що вишневому дереву на передньому плані малюнка близько 40-50 років, і його стан погіршується, воно гниє та уражене грибком.

Вона каже, що вже деякий час доглядає і обрізає дерево – як для безпеки, так і для продовження його життя – і продовжуватиме працювати над тим, щоб зберегти дерево живим.

Зазвичай невловимий художник підтверджує свою роботу на своєму веб-сайті та в соціальних мережах, а в понеділок він опублікував зображення роботи в Instagram без жодного підпису.

На його дописі також можна побачити абсолютно голе дерево і білу стіну позаду нього – до створення муралу.

Алекс Георгіу, чия компанія володіє будівлею з муралом, розповів, що дізнався про нього пізно ввечері в неділю, а вранці наступного дня вперше прийшов подивитися на нього.

За його словами, наразі будівля пустує і здається в оренду.

“Питання в тому, що мені тепер з нею робити? Що я маю з ним робити? Я, безумовно, планую залишити його там і дозволити людям насолоджуватися ним, всі його люблять, і це чудово, я просто не можу в це повірити, якщо чесно”, – сказав він.

Бенксі є одним з найвідоміших художників у світі, але його особистість залишається, принаймні офіційно, невідомою.

Серед його найвідоміших робіт – “Поцілунки з міддю” (2004) та “Дівчина з повітряною кулькою” (2006), яка була подрібнена в результаті трюку після продажу на аукціоні у 2018 році.

Останню відому роботу художника, знак зупинки з трьома військовими безпілотниками, було викрадено всього за кілька годин після того, як у грудні минулого року було підтверджено її автентичність.

У лютому двоє чоловіків вийшли під заставу за крадіжку, а правоохоронці все ще намагаються відстежити роботу, яка була викрадена з вулиці на півдні Лондона.

В інтерв’ю програмі “Сьогодні” на BBC Radio 4 пан Пік сказав, що, включивши дерево в картину, Бенксі “вирішив нову проблему”, пов’язану з тим, що люди намагаються вкрасти його роботи.

“Я не думаю, що хтось зможе поцупити це… як можна вкрасти дерево?”

Нагадаємо, в кінці минулого року в Лондоні вкрали нову антивоєнну роботу Бенксі (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube