В Лондоні вкрали нову антивоєнну роботу Бенксі (ФОТО, ВІДЕО)


07:3323.12.2023

Двоє чоловіків були зняті на відео, як вони забирають роботу Бенксі з південної лондонської вулиці менш ніж через годину після того, як було підтверджено, що вона є справжньою інсталяцією.

Про це повідомило видання The Guardian.

Художник підтвердив, що це його робота – знак зупинки руху, вкритий трьома літальними апаратами, схожими на військові безпілотники – у п’ятницю незабаром після полудня у соціальній мережі.

В Лондоні вкрали нову антивоєнну роботу Бенксі (ФОТО, ВІДЕО) 1
В Лондоні вкрали нову антивоєнну роботу Бенксі (ФОТО, ВІДЕО) 3

На відео, поширеному в соціальних мережах, глядачі бачать, як двоє чоловіків знімають знак на перехресті Саутгемптон-Вей і Комершн-Вей в Пекхемі приблизно о 12.30 вечора.

На задньому плані відео можна почути, як свідки вигукують “о Боже”, коли один з чоловіків знімає знак “Стоп” і тікає, а жіночий голос каже: “Це мене так дратує”.

Зрозуміло, що Бенксі не стоїть за видаленням.

Підбірка фотографій була завантажена на сторінку художника в Instagram без підписів і пояснень, що підтверджують її автентичність.

Через популярність художника продати викрадену роботу Бенксі може бути складно. Минулого року троє чоловіків у віці 30 років були ув’язнені у Франції за крадіжку та поводження з картиною Бенксі, яка вшановувала жертв нападу на концертний зал “Батаклан” у Парижі у 2015 році.

Шість місяців по тому, в іншому інциденті, вісім осіб було затримано за крадіжку муралу, намальованого невловимим вуличним художником, зі стіни на околиці Києва, повідомила українська влада.

Бенксі видаватиме сертифікати автентичності творів мистецтва, які не вважаються викраденими або незаконно потрапили до приватних рук, через команду художника з боротьби зі шкідниками, яка займається перевіркою автентичності.

У 2019 році чоловік, який взяв скульптуру Бенксі з цоколя в центрі Лондона, звернувся до поліції після того, як вона була вкрадена у нього і з’явилася на аукціоні Sotheby’s.

В аукціонних нотатках до “Пияка” зазначалося, що робота була “таємничим чином знайдена”, що свідчить про те, що її викрав Бенксі або його спільники, і після консультацій з поліцією Sotheby’s заявив, що продавець має законне право виставляти роботу на аукціон.

Літаки на знаку зупинки нагадують літаки з роботи Бенксі 2017 року “Удар цивільного дрона”, на якій зображено тріо дронів, що бомбардують дитячий малюнок будинку. Робота була продана на аукціоні Art The Arms Fair і зібрала 205 000 фунтів стерлінгів для Reprieve та Кампанії проти торгівлі зброєю.

Цього року Бенксі встановив кілька інших робіт, зокрема “Туш для вій” – мурал вагою 3,8 тонни, який з’явився на стіні будинку в Маргейті, графство Кент, на День святого Валентина. На муралі була зображена домогосподарка 1950-х років з опухлим оком і відсутнім зубом, у фартусі і жовтих рукавичках, яка кидає чоловіка в морозильну камеру.

У вересні її розмістили у фойє виставки “Мистецтво Бенксі” на Ріджент-стріт у центрі Лондона, де її можна оглянути безкоштовно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube