У Кишиневі у центрі українських біженців – спалах кору


17:0318.03.2024

У центрі розміщення біженців з України в Кишиневі зафіксували спалах кору. Як повідомив 18 березня на засіданні муніципальних служб заступник голови столичного управління медичної та соціальної допомоги Володимир Болокан, на кір заразилися п’ять громадян України, зокрема діти.

Про це повідомляє NewsMaker.

За словами Болокана, перших трьох хворих на кір виявили в середині минулого тижня, а наступного дня кількість хворих зросла до п’яти. “Усі, хто заразився, – громадяни України. Дітей госпіталізували в інфекційну лікарню ім.Тома Чорба, їхній стан стабільний”, – додав чиновник.

Центр, у якому зафіксували спалах вірусу, закрили на карантин на 21 день. “Ми вжили заходів, щоб стримати поширення захворювання, запровадили карантин на 21 день із моменту виявлення останнього випадку кору. Якщо в ці дні виявимо нові випадки зараження, карантин доведеться продовжити”, – додав Болокан.

Водночас чиновник зазначив, що не знає, чи були щеплені від кору ті, хто заразився. “У людей немає документів, і вони не хочуть повідомляти, чи були щеплені. Але з розмов з’ясувалося, що тільки одна сім’я була щеплена”, – додав він.

Нагадаємо також: в минулому році в Україні зареєстровано 55 випадків кору, більшість захворілих – діти



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube