У ВАКС прокоментували рішення відпустити під особисте зобовʼязання ексчиновника МОУ Лієва


14:2817.03.2024

У Вищому антикорупційному суді прокоментували рішення відпустити колишнього чиновника Міністерства оборони України Олександра Лієва під особисте зобовʼязання, він має прибувати до слідчих, прокурорів або суду на кожну вимогу, пише УНН.

Як повідомили у ВАКС, у п’ятницю, 15 березня, слідчий суддя розглянув об’єднану справу за клопотанням сторони захисту про зміну запобіжного заходу Лієву та скаргу на незаконне його тримання під вартою в кримінальному провадженні щодо непостачання мін за контрактом між МОУ та “Львівським арсеналом”. Згідно з частиною 4 ст. 201 КПК України суддя зобов’язаний розглянути клопотання протягом трьох днів з дня його отримання. Саме тому, попри неявку прокурорів і те, що Лієва не доставили до залу суду і не змогли під’єднатися до відеоконференції через проблеми зі світлом у СІЗО, засідання все ж відбулося.

За результатами судового засідання слідчий суддя відмовив стороні захисту у задоволенні скарги на незаконне тримання під вартою, а клопотання про зміну запобіжного заходу задовольнив частково. Ухвалою слідчого судді змінено застосований до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на особисте зобов’язання, з покладенням обов’язку прибувати до слідчих, прокурорів, слідчого судді, суду на кожну вимогу, – повідомила прессслужба ВАКС.

Також суддя постановив негайно звільнити Лієва з-під варти, відповідна ухвала була направлена керівнику Державної установи “Київський слідчий ізолятор”.

Читайте: Поліграф не допоміг – ексчиновника Міноборони Лієва взяли під варту



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube