Греція приєднується до очолюваної Литвою коаліції з розмінування України


14:1916.03.2024

Міністр національної оборони Греції Нікос Дендіас відвідав Литву, де обговорювалась низка питань, зокрема участь Греції в коаліції з розмінування України, повідомляє МО країни, пише УНН.

Міністр національної оборони Греції Нікос Дендіас відвідав Литву з офіційним візитом у п’ятницю, де зустрівся з міністром національної оборони країни Арвідасом Анушаускасом.

Під час зустрічі двох міністрів обговорювалося подальше зміцнення взаємодії у сфері оборонного співробітництва як на двосторонньому рівні, так і в межах ЄС і НАТО, а також розвиток регіональних і міжнародних аспектів безпеки та оборони, відзначалася участь Литви в оборонних інноваційних проектах Греції. Також обговорювалася участь Греції у програмі розмінування України.

Я розпочну з ситуації в Україні та повторю нашу позицію, що ми розцінюємо вторгнення в Україну як грубе порушення її національного суверенітету та міжнародного права. І ми раді, що нещодавно приєдналися до коаліції з розмінування під вашим керівництвом і підписали угоду у вашій присутності в Брюсселі – сказав Дендіас.

“Я також мав нагоду повідомити про наші зусилля зі створення оборонної екосистеми, щоб відповідати викликам в Україні та за її межами. І ми будемо дуже раді, якщо литовські компанії також братимуть участь у цій екосистемі. Восени в Афінах ми проведемо велику конференцію, конференцію оборонної екосистеми. Почесною країною буде Франція, але ми б дуже хотіли, щоб у ній взяла участь і Литва”, – додав він.

Читайте: Прем’єр-міністр Греції після пережитого в Одесі – Кремлю: Ми не боїмося, ми будемо підтримувати Україну



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube