«Вибуховий подарунок для Путіна»: ЗСУ отримали з Чехії 10 тонн пластикової вибухівки


19:4707.03.2024

Чеська Ініціатива «Подарунок для Путіна», відома збором коштів на придбання для української армії танка «Томаш» і мобільних зенітно-ракетних комплексів «Віктор», повідомила про поставку в Україну 10 тонн пластикової вибухівки, 10 000 тис. детонаторів і 10 км бікфордова шнура.

Про це пише «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

Вантаж був переданий українському поліцейському підрозділу «Корд», який знаходиться на лінії фронту. Загальна сума грошей, зібрана на вибухівку 2023 року в рамках кампанії під назвою «Операція Роберт Диявол», перевищила 14 мільйонів крон (560 тисяч євро).

Black Dough, пластикова вибухівка на основі PETN, було випущено провідним чеським виробником боєприпасів STV GROUP. Згідно з опублікованими на сайті Ініціативи даними, закупівлю та транспортуванням вибухівки займалося Міністерством оборони Чехії.

«Ця пластикова вибухівка є довговічною і має необхідну потужність для використання навіть під водою або в екстремальних температурних умовах», – повідомив Мартін Ондрачек, співзасновник «Подарунка для Путіна».

Ініціатива вже запустила наступну кампанію з постачання пластикової вибухівки ЗСУ під назвою Drönbumm. Знову йдеться про 10 тонн необхідного матеріалу, для придбання якого необхідні 15 мільйонів крон (600 тисяч євро).

«Згаданої кількості вибухівки вистачить, щоб їй начинити, наприклад, 10 000 FPV-дронів. І ще залишиться достатньо вибухового матеріалу, щоб досягти ряду інших цілей», – сказано у повідомленні Ініціативи «Подарунок для Путіна», гарантом якої виступає підприємець Далібор Дедек.

Як повідомляло Інше ТВ, Чеські неурядові організації надали українцям допомогу на понад 6 мільярдів крон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube