Україна проведе стрес-тест для перевірки роботи ГТС без транзиту російського газу – Міненерго


21:1421.02.2024

В Україні планують провести стрес-тест для перевірки роботи української газотранспортної системи (ГТС) в умовах війни. Про це повідомляє Міністерство енергетики України, пише УНН.

За ініціативи Міненерго Оператор ГТС України та компанія Групи Нафтогаз – АТ “Укртрансгаз” – ведуть підготовку до проведення стрес-тесту 2024 року. Мета – підтвердження достатньої потужності і надійності ГТС і ПСГ в умовах обстрілів та припинення транзиту російського газу, – резюмували у відомстві.

У межах стрес-тесту буде визначено низку можливих кризових сценаріїв та оцінено ризики потенційної фізичної шкоди інфраструктурі, які можуть вплинути на спроможність транспортувати природний газ із українських ПСГ до ЄС.

Підготовка та проведення стрес-тесту передбачають чотири етапи. Результати буде оприлюднено у другій половині квітня – на початок сезону закачування.

У Міненерго наголошують, що стрес-тест газової інфраструктури 2024 року буде змодельовано та здійснено робочою групою у складі та за сприяння USAID – Проєкту енергетичної безпеки, Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Генерального директорату “Joint Research Centre” Європейської комісії, міжнародних технічних експертів та відповідно ОГТСУ, НАК “Нафтогаз України” та Укртрансгазу.

Читайте: Ель-Ніньйо викликав падіння цін на газ до 30-річного мінімуму



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube