Чоловіча каблучка для заручин – новий тренд у світі (ФОТО)


23:1020.02.2024

Каблучка для заручин — символ весільної домовленості між чоловіком і жінкою, який зазвичай носять тільки жінки. Однак останнім часом вони стають все більш популярними і серед чоловіків.

У квітні минулого року на усамітненому пляжі я освідчився своїй дівчині й одягнув їй на палець каблучку для заручин. Вона у відповідь зробила те саме. Це доволі незвичний жест для молодої американської пари, пише для ВВС Бреннан Доерті.

-Для багатьох людей каблучка є традиційною ознакою того, що жінку “взяв” чоловік. Але я сприймаю наші стосунки як рівноправне партнерство, і традиційний підхід мені не до вподоби.

Моя каблучка з білого золота – завширшки 2 мм. Вона пасує до такої ж прикраси моєї нареченої. Ходити без неї, бувши зарученим, мені здалося дивним.

Чоловічі каблучки на заручини є звичайною практикою в низці країн, включно з Чилі, Швецією та Бразилією, де ці прикраси традиційно виконують функцію весільної обручки. Але в переважній більшості держав західного світу такі шлюбні атрибути отримують лише жінки. Зараз ця традиція змінюється.

Оскільки орієнтованого на чоловіків ринку каблучок для заручин не було, вони носили традиційні шлюбні обручки, пояснює Ягмур Телаферлі з нью-йоркської ювелірної компанії Eternate. Однак зараз багато світових брендів, як-от Tiffany & Co та Brilliant Earth, фіксують дедалі більший попит і роблять колекції спеціально для чоловіків. У січні свою лінію запустила й Eternate.

Чоловічі варіанти каблучок зазвичай ширші, з більш стримано розташованими діамантами. Як і жіночі варіанти, вони можуть коштувати тисячі доларів.

 jewellery
Підпис до фото. У 2021 році люксовий ювелірний бренд Tiffany & Co випустив лінійку чоловічих каблучок для заручин з шестизначними цінами

Ще сім років тому попит на чоловічі каблучки для заручин був близьким до нуля, каже Тобіас Кормунд, директор лондонського інтернет-магазину ювелірних прикрас 77 Diamonds. Сьогодні ж, за його оцінками, на них припадає одне з 30 індивідуальних замовлень від чоловіків, які шукають каблучки з діамантами або коштовним камінням. “Це поки що не основний продукт, – пояснює він, – але попит росте”.

За даними експертів, одними з перших покупців, які шукали такі прикраси, були чоловіки-геї. “Гей-пари дійсно намагалися відзначити і заручини, і весілля. А також знайти способи висловити свою прихильність одне одному”, – вказує Джошуа Шерман, маркетинговий директор ювелірної компанії Grown Brilliance.

Однак ця тенденція вже вийшла за межі гей-спільноти. Деякі знаменитості, як-от Ед Ширан, Раян Рейнольдс, Бруклін Бекхем та Майкл Бубле, відзначали свої заручини окремими каблучками, а іноді носили їх з шлюбною обручкою після весілля.

Дедалі більше чоловіків віддають перевагу ювелірним прикрасам в цілому, кажуть експерти. В ювелірній компанії Eternate чоловічі прикраси склали 7,2% усіх продажів у 2021 році. Сьогодні ця цифра наближається до 15%. А в Grown Brilliance продаж чоловічої лінії зростає удвічі швидше, ніж жіночої.

У міру розвитку соціальних відносин деякі люди ставлять під сумнів традиційну символіку обручки.

Едді Левіан, генеральний директор нью-йоркської ювелірної компанії Le Vian Corp, вважає, що популярність чоловічих каблучок для заручин відображає мінливу динаміку шлюбних стосунків.

Він і сам з гордістю носить каблучку, яку 38 років тому йому подарувала майбутня дружина Міранда.

“Тож я особисто був свідком того, як ця практика розвивається”, – каже чоловік.

engagement ring

Талія Корен, американська експертка з побачень й ведуча подкасту Dating Intentionally, подарувала своєму нареченому каблучку приблизно за тиждень після того, як він їй освідчився. “Я дійсно не розумію, чому в гетеросексуальних стосунках жінка носить такий атрибут, а чоловік — ні. Чому б не мати символ зобов’язань і з боку чоловіка до шлюбу?” – розмірковує вона.

Серед знайомих Корен поки що немає пар, які б зробили те саме, але, судячи з її спостережень, деякі, схоже, зацікавлені в цьому.

Вона вказує, що відтоді, як подарувала нареченому каблучку, деякі жінки підходили до неї й казали, що це чудовий крок. Втім не всім її підписникам ця ідея сподобалась. Деякі були навіть обурені.

Багато ювелірів вважають, що така практика лише зростатиме – особливо у міру того, як її перейме все більше людей, зокрема знаменитості. “Для багатьох пар ця каблучка стала важливою прикрасою”, – пояснює Елісон МакГілл, експертка канадського весільного видання The Kit.

А зростання попиту означає і збільшення прибутків.

“Це вигідна нагода як для ювелірів, так і для підприємців. Люди шукають нові способи вираження любові, тож існує величезний потенціал для задоволення різноманітних смаків і уподобань”, – вважає експертка.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube