Усе одно знайшли. У Празі засудили чоловіка, який півтора року тому погрожував різати українців


15:5717.02.2024

Чоловік отримав десять місяців позбавлення волі умовно з трирічним випробувальним терміном і зобов’язаний відвідувати психолога для консультацій щодо самоконтролю в стресових ситуаціях.

Про це повідомляє українська служба «Радіо Прага» з посиланням на ČTK, передає Інше ТВ.

Справа була цікавою тим, що підозрілого була досить важко ідентифікувати, але врешті поліції це вдалося, сказав агентству ČTK речник празької міської прокуратури Алеш Цімбала, який повідомив про вирок.

Злочин був скоєний 3 вересня 2022 року під час масової протиурядової демонстрації на Вацлавській площі в центрі Праги. Тоді одночасно на сходах Національного музею зібралися учасники акції на підтримку України. Один із демонстрантів погрожував убити їх.

А вже після закінчення демонстрації цей же чоловік випадково зустрів групу учасників проукраїнської акції, одягнених у синьо-жовтих кольорах, в іншому місці Праги, на Виноградській вулиці в районі Прага-2, вискочив зі свого авта з ножем у руках і кричав, що заріже їх, розповів речник.

Окружна прокуратура Праги-2 подала на чоловіка обвинувальний акт, на підставі якого Окружний суд Праги-2 визнав його винним у насильстві проти групи населення і в хуліганстві і засудив у скороченому провадженні. Вирок набув чинності.

Після прибуття до Чехії великої кількості біженців із України внаслідок повномасштабного вторгнення Росії до України майже два роки тому час від часу стаються словесні чи й фізичні напади на українців чи їхнє майно. А окремі дезінформатори роздмухують антиукраїнські пристрасті в публічних виступах і в соцмережах.

Як повідомляло Інше ТВ, останнім часом в Німеччині фіксуються напади на українців. Так, 10 лютого внаслідок нападу в німецькому місті Меттман був важко поранений 15-річний українець.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube