Конкурс світлин дикої природи Wildlife Photographer of the Year: переможцем стало фото, що «вселяє надію» (ФОТО)


10:2508.02.2024

Фотографія білого ведмедя, що дрімає на айсбергу, згорнувшись калачиком, стало переможцем цьогорічного міжнародного конкурсу світлин дикої природи Wildlife Photographer of the Year у номінації «Народний вибір».

Про це пише CNN, передає «Громадське».

Автором світлини є британський фотограф-аматор Німа Саріхані. Свій знімок він назвав «Крижане ліжко», а зробив його біля норвезького архіпелагу Шпіцберген. Фотограф каже, що для нього честь отримати цю нагороду.

«Хоча зміна клімату є найбільшим викликом, з яким ми стикаємося, я сподіваюся, що ця фотографія також вселяє надію: ще є час, щоб виправити безлад, який ми спричинили», — сказав Саріхані.

На конкурс подали 50 тисяч робіт, з яких потім відібрали 25 світлин. Цьогоріч у голосуванні за найкращі фото взяли участь понад 75 тисяч людей, що є рекордним показником.

Загалом у фіналі брали участь п’ять фотографів. Окрім переможця, ще чотири фіналісти отримали високі оцінки. Усі п’ять знімків будуть виставлені в Музеї природничої історії в Лондоні до 30 червня.

Як повідомляло Інше ТВ, Спочатку вбивають, потім рятують – людству дали надію на відродження технічно вимерлих білих носорогів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube