Базові протиепідемічні норми: у МОЗ пояснили, кому та коли слід одягати маску


15:4909.01.2024

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали українцям про базові протиепідемічні та профілактичні норми, які діють в країні попри скасування загальнонаціонального карантину.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали українцям, що медичні маски, дотримання дистанції та “локальний карантин” – це базові протиепідемічні та профілактичні норми. Про це пише УНН.

У МОЗ підкреслюють, що попри скасування загальнонаціонального карантину через COVID-19, ці норми діють в Україні на постійній основі.

Такі заходи можуть застосовувати в областях чи окремих районах, містах, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу. Або навіть в окремих установах, навчальних закладах чи окремих класах, школах або підприємствах – пояснили в міністерстві.

Вдягати захисну маску рекомендовано, якщо:

  • ви відчуваєте ознаки застуди, кашляєте або чхаєте та не можете залишатися вдома;
  • пацієнтам із симптомами застуди або з підозрою на інфекцію, що передається повітряно-крапельним шляхом, маска обмежить потенційне розповсюдження респіраторних виділень;
  • ви доглядаєте за хворим на ГРВІ, COVID-19 чи грип;
  • здоровим людям, які перебувають у місцях великого скупчення, з метою додаткового захисту;
  • лікарям та медичним працівникам під час огляду пацієнтів, які мають респіраторні симптоми та під час процедур і маніпуляцій, які вимагають стерильності, щоб захистити пацієнта від можливих інфекцій.

Читайте: Сезон грипу та коронавірусу: у трьох областях України перевищено епідемічний поріг



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube