Мінсоцполітики розповіли що увійде в оновлений “Пакунок малюка”


09:3805.01.2024

Склад “Пакунку малюка” переглянули із урахуванням побажань батьків та думок експертів. Про вміст оновленого бебі-бокса розповіли у пресслужбі міністерства соціальної політики, передає УНН.

У відомстві зазначили, що це відбувається з урахуванням експертної думки не тільки працівників Мінсоцполітики, а й фахівців інших міністерств, із залученням батьків немовлят і представників ЮНІСЕФ.

За результатами обговорень та фокус-групових досліджень вміст “Пакунку малюка” коригується, враховуються побажання батьків та їх бачення щодо того, які предмети і засоби є не просто необхідними, а й зручнішими та якіснішими. Із врахуванням результатів таких консультацій Мінсоцполітики провадить подальші переговори з виробниками та постачальниками.

– розповіли про процедуру перегляду в Мінсоцполітики.
Зустріч із перегляду вмісту українського “бебі-бокса” відбулась напередодні Нового 2024 р. Під час цих обговорень Міністерство соціальної політики затвердило своїм Наказом №1 від 2 січня 2024 р. новий вміст “Пакунку малюка”. Наразі скоригований список ще проходить процедуру державної реєстрації. Ознайомитись із ним можна буде на сайті міністерства після завершення державної реєстрації наказу.

Втім, чиновники відзначають, що “пакунок малюка” став раціональніше укомплектованим. Зокрема там збільшили кількість вже існуючих позицій, а також додали нових товарів, що користуються попитом у молодих батьків. Зокрема, у новий “бебі-бокс” відтепер кластимуть:

багаторазові вологостійкі пелюшки,
теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки),
плед-ковдру збільшеного розміру для зручнішого використання,

натомість кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) у новому боксі зменшать.

Заступниця Міністра Уляна Токарєва наголосила, що при визначенні комплектації бебі-боксу Міністерство орієнтується, перш за все, на забезпечення належної якості товарів та на потреби більшості дітей. Вона також зауважила, що у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму вартість бебі-боксу також зросте до 7689 грн.

Читайте: Родини з новонародженими не зможуть отримати підтримку від держави – “пакунки малюка”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube