«Герої моєї країни»: презентовано першу книгу серії (ФОТО)


07:2013.12.2023

Вчора, 12 грудня, в НСЖУ презентували першу книгу серії «Герої моєї країни», започаткованої у ЗС України минулого року.

Мета проєкту – у стислій, доступній широкому колу читачів формі розповісти про переломні події російсько-української війни через біографії ключових особистостей, кращих командирів українського війська.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

Учасниками зустрічі стали журналісти Київщини, Чернігівщини, Донеччини, Луганщини, Миколаївщини та Херсонщини, які не з чуток знають небезпеки, які несе російська окупація. Були також запрошені студенти факультетів журналістики цивільних та військових вишів, зокрема, Київського університету ім. Бориса Грінченка та Військового інституту Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко акцентував увагу присутніх у залі та слухачів онлайн-трансляції на важливості подібних проєктів для українського суспільства та іноземців.

Автор проєкту, майор Збройних Сил України Олена Мокренчук розповіла про загальну концепцію серії «Герої моєї країни», її особливості та призначення. Вона поділилася інформацією про тематику та персоналії наступних книжок серії.

Про деякі аспекти роботи над проєктом розповіли начальник відділу Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України полковник Віталій Куравський та старший офіцер відділу Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України полковник Олександр Філь.

Художньо-публіцистична серія книг «Герої моєї країни» започаткована Управлінням зв’язків з громадськістю ЗС України та Центром дослідження воєнної історії ЗС України до 10 роковин російсько-української війни. Вона складатиметься з 10 книг обсягом до 100 сторінок.

Як повідомляло Інше ТВ, Працювали 20 років: побачила світ книга «Історія Миколаївського обласного краєзнавчого музею та його колекцій» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube