У Фінляндії розкрили схему з постачання 3500 безпілотників до Росії в обхід санкцій


19:3805.12.2023

Правоохоронці Фінляндії викрили схему з ухилення санкцій ЄС. Компанії постачали в Росію безпілотники на мільйони євро.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на митницю Фінляндії.

“Митниця розслідує кримінальну справу, у якій підозрюють, що продукція, яка підпадає під санкції ЄС та експортується двома фінськими компаніями, потрапила в Росію”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що продукція йшла транзитом через Росію і оформлялася для експорту в інші країни. Продукція являла собою електроніку, дрони та обладнання, класифіковане як оборонне.

Дві фінські компанії підозрюються в більш ніж тридцяти експортних операціях. Передбачається, що ці товари загальною вартістю понад 600 000 євро опинилися в Росії.

Митниця підозрює, що в Росії опинилося майже 3500 безпілотних літальних апаратів. Продукція була розмитнена для експорту в іншу країну. Вартість дронів склала понад два мільйони євро.

До цього ж злочину належить і підозра в транзиті через Росію до Казахстану навесні 2023 року обладнання, класифікованого як оборонна техніка, призначеного для боротьби з дронами.

Для транзиту розглянутої продукції потрібен був би дозвіл на транзит оборонної техніки. Митниця також підозрює, що ця продукція загальною вартістю понад 350 тисяч євро опинилася в Росії.

Читайте: В Криму вибухи, міст перекритий, чули проліт безпілотників



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube