Непал вимагає від РФ не вербувати своїх громадян у російську армію


13:1705.12.2023

РФ вербує на війну з Україною жителів Непалу. Уряд Катманду висловив протест. Непал вимагає від Москви не вербувати своїх громадян у російську армію і негайно повернути всіх непальських громадян. Про це повідомляє Кореспондент.

В заяві уряду Непалу йдеться, що шістьох громадян, які служили в російській армії, було вбито, не вказавши жодних подробиць. Уряд Непалу звернувся до російського уряду з проханням негайно повернути їхні тіла та виплатити компенсацію їхнім сім’ям.

Також здійснюються дипломатичні зусилля зі звільнення одного громадянина Непалу, який служив у російській армії та потрапив у полон в Україні. Непал також закликав своїх громадян не вступати до армії будь-якої країни, яка веде війну.

За словами посла Непалу в Москві Мілана Раджа Туладхара, якого цитує англомовна газета The Kathmandu Post, 150-200 непальців були найманцями у російській армії.

Непальські солдати, яких називають гуркхами, служать британській та індійській арміям після здобуття Індією незалежності у 1947 році відповідно до угоди між трьома країнами. Непал не має такої угоди з Росією, яка вторглася в Україну у лютому 2022 року і відтоді веде війну.

Читайте: Президент Бразилії повідомив, що Путін може приїхати на G20 – якщо не боїться арешту



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube