Запорізька АЕС перейшла з резервної на нормальну схему живлення після блекауту – Укренерго


18:1502.12.2023

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) повернулася з резервної на нормальну схему живлення після блекауту

Запорізька АЕС вже перейшла з резервної на нормальну схему живлення після блекауту вночі, повідомила у суботу НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Укренерго відновило роботу високовольтної лінії, яка необхідна для енергозабезпечення потреб Запорізької атомної електростанції. Наразі станція вже перейшла з резервної на нормальну схему живлення – повідомили в Укренерго.

В Укренерго вказали, що ЗАЕС втратила зв’язок з енергосистемою вночі під час чергової російської атаки. “У ніч на 2 грудня під час ракетної атаки на Дніпропетровщину були пошкоджені одразу дві повітряні лінії – 750 та 330 кВ, які передають електроенергію для забезпечення власних потреб Запорізької атомної станції”, – ідеться у повідомленні.

Енергозабезпечення споживачів на Запоріжжі та Дніпропетровщині не припинялося, задіяні резервні лінії для забезпечення їхніх потреб, вказали в НЕК.

Як зазначається, диспетчери Укренерго змогли повернути в роботу основну магістральну лінію енергоживлення ЗАЕС класом напруги 750 кВ. “Наразі Запорізька атомна станція отримує електроенергію, яка необхідна для її безпечної роботи, з об’єднаної енергосистеми України”, – повідомили в НЕК.

“Ремонтні бригади Укренерго розпочнуть відновлення пошкоджених високовольтних ліній, як тільки дозволить безпекова ситуація. Дякуємо ППО за бездоганну роботу, без якої пошкодження в енергосистемі могли б бути значно масштабнішими”, – підсумували в Укренерго.

Читайте: Вночі відбулося знеструмлення ЗАЕС



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube