П’ять пілотних шкіл відкриють у 2024 році в межах проєкту архітектурної трансформації радянських навчальних закладів


08:3117.11.2023

В Україні у 2024 році відкриють п’ять пілотних шкіл у межах проєкту архітектурної трансформації радянських закладів освіти, повідомляє Міністерство освіти і науки, пише iнтерфакс.

“Наступного року заплановано відкрити п’ять пілотних шкіл, які відібрали у проєкт архітектурної трансформації радянських закладів освіти. Це школи у Київській, Харківській, Кривому Розі та Запоріжжі, що були пошкоджені війною. Вони запрацюють уже з осені 2024 року. Там не лише зроблять новий ремонт, а й повністю переосмислять типові радянські шкільні простори”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що нові дизайнерські рішення в школах дадуть змогу ефективно впроваджувати принципи “Нової української школи”, зокрема якісно реалізовувати діяльнісний підхід у навчанні, проводити досліди, гнучко адаптувати класи до різних навчальних потреб.

“Також ми маємо зробити усе, щоб школи стали по-справжньому безпечними та інклюзивними середовищами. І це як ніколи актуально під час війни”, – наголосили у відомстві.

Згідно з повідомленням, зміни в освітніх закладах очолили та реалізують Міністерство освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації та українське урбан-бюро Big City Lab, концепції створювали за участю європейських архітекторів Rebuild the Wonderful, а створення концепції трансформації п’яти пілотних шкіл фінансує громадська організація “Маріуполь Реборн”.

Читайте: Віталій Кім пояснив, чому на Миколаївщині поки не можна запроваджувати офлайн-навчання у школах



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube