Як охолодити квартиру без кондиціонера. Реальні методи


07:3326.06.2023

Як охолодити квартиру в спеку? Виявляється, морозильник з неї зробити не вдасться, але дещо зробити можна.

Цупкі штори чи жалюзі

Щоб сонце не нагрівало приміщення, повісьте цупкі штори чи жалюзі на вікна, особливо якщо вони у вас виходять на південну сторону. Як тільки сонячні години пройдуть, їх можна розкрити.

Сонцезахисна плівка на вікна

Поклейте таку плівку на вікна. Вона пропускає частину променів, тому у приміщенні буде достатньо світла, але температура не підійметься.

При цьому видимість із вікна на вулицю не погіршиться – буде такий ефект, наче ви дивитесь через сонцезахисні окуляри.

Зволожуйте повітря

Регулярно зволожуйте приміщення, головне не перевищуйте значення в 50-60%. У багатьох зволожувачах є вбудований гігрометр, який регулює цей рівень і вмикається та вимикається автоматично.

Використовувати вентилятор та лід

Уже нагріте приміщення можна охолодити за допомогою вентилятора. Або наповніть кілька пластмасових пляшок кубиками льоду і розставте їх у різних куточках кімнати. До льоду краще додати сіль. Коли він розтопиться, то замініть лід.

Вимкніть непотрібну техніку

Побутова техніка є додатковим джерелом тепла. Якщо вам треба охолодити приміщення, то вимкніть усе зайве. Зокрема сушки для рушників у ванній і сушильну машину.

 Пляшки з водою

Все, що для цього потрібно, це пляшка (або кілька) з водою з-під крана, яку необхідно на кілька годин покласти у морозилку. Після того як вода замерзне, пляшку варто розмістити біля ліжка або на ньому, що дозволить охолодити його поверхню, а заразом і повітря навколо нього. Звичайно, це рішення є тимчасовим, проте якщо кондиціонера або вентилятора під рукою немає, то воно стане непоганою бюджетною альтернативою.

Варто зазначити, що з таненням льоду на поверхні пляшки почне утворюватися конденсат, якого може бути досить багато. Щоб не мати проблем з калюжами, пляшку можна поставити в ємність або обгорнути її рушником.

До речі, обертання рушником знизить темпи нагрівання пляшки, а тому лід танутиме повільніше і цього «кондиціонера» вистачить на більш тривалий час.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube