Миколаївці можуть тільки позаздрити: майже 40-річний дуб з автовокзалу у Ризі не знесуть, а пересадять на нове місце


19:1113.06.2023

У ніч із 13 на 14 червня червоний дуб з тимчасового місця біля в’їзду на Ризький міжнародний автовокзал буде пересаджений на своє постійне місце на набережній Генерала Радзіньша.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Ризьке самоврядування, передає Інше ТВ.

Пересадкою дерева займатиметься компанія Labie koki, роботи передбачені з 21 години 13 червня до 5 години ранку 14 червня.

У ході робіт з будівництва Rail Baltica дерево планувалося спиляти, але проти цього заперечували екоактивісти. На порталі manabalss.lv було зібрано підписи за збереження дерева.

У січні 2022 року, коли на автовокзалі почалися будівельні роботи, генеральний підрядник BERERIX та арбористи Labie koki перенесли дерево на інше місце неподалік колишнього, теж на території автовокзалу. Це було складне завдання, оскільки вага об’єкта разом із землею та металевими конструкціями становить близько 50 тонн.

Експерти Labie koki позитивно оцінили стан дуба та його потенційні можливості для виживання на новому місці.

Дендрологічно цінний червоний дуб був посаджений на вулиці Маскавас біля залізничного насипу на рік відкриття автовокзалу – 1964 року.

Як повідомляло Інше ТВ, 26 січня цього року в Миколаєві перед міськрадою спиляли живі ялинки (ФОТО). Пізніше Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що ялинки біля міськради Миколаєва спиляли комунальники – коріння шкодило будівлі.

Була ще одна версія у керівника адміністрації Центрального району міста, депутата міськради Олександра Берези – мовляв, блакитні ялинки поблизу органів влади – це «суто сталінсько-совєтський стиль», і замість них треба висадити червону калину.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube