Ялинки біля міськради Миколаєва спиляли комунальники – коріння шкодило будівлі, – Сєнкевич


20:1727.01.2023

Як повідомляло Інше ТВ, 26 січня в Миколаєві перед міськрадою спиляли живі ялинки (ФОТО).

В своєму ефірі в соцмережах сьогодні, 27 січня, Миколаївський міський голова прокоментував цей факт, передає Інше ТВ.

– Якщо б їх знесли під час новорічних свят, то, може, й не було б такого серйозного ефекту, але… Нещодавно наші комунальники знесли ялинки, які росли вздовж будівлі міської ради. У деяких жителів міста виникло дуже велике обурення, хтось їх вже любив як свої рідні. Друзі, я розумію, що у нас в місті не так багато сьогодні новин, і сенсації в нас робляться з усього. Але насправді все дуже просто. Не те, що Сєнкевич не любить ялинки, чи він захотів собі їх пересадити. Ялинки були старі, багатолітні, вони вже виросли під розмір нашої будівлі. Здається, два роки тому через негоду три з них впали, ми їх прив’язали металевими тросами до будівлі міськради. Нагадаю, що в той рік багато ялинок попадало біля обласного Палацу культури, і їх теж позрізали, попиляли і відвезли. Ці ялинки були зрізані й передані в зоопарк. Нормально стояти і триматись вони не могли. Окрім того, корінням своїм вони вже почали шкодити фундаменту. По нормальному, дерева давно вже було треба звідти прибрати, ще коли вони досягли другого поверху, але вчасно цього не зробили. Ми намагались знайти технологію, щоб їх викопати, але сказали, що це неможливо, – сказав мер.

Також Олександр Сєнкевич додав, що з новим планом відновлення міста Миколаєва будуть відновлюватись і зелені зони, вони будуть оснащені системами автополиву. «На весні щось посадимо – будемо спілкуватись з урбаністами, якісь невеличкі дерева», – зауважив міський голова.

Мер пообіцяв, що в Миколаєві будуть оновлювати зелені насадження, по-новому кронувати дерева. «Будемо кронувати платани за новою технологією, тому не дивуйтесь, що щось відбувається», – додав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube