УПЦ МП за три дні має звільнити приміщення Києво-Печерської лаври, – Ткаченко


16:0006.06.2023

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з прийому-передачі державного майна Києво-Печерської лаври завершила свою роботу та підписала з Національним заповідником відповідний акт.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, пише ЛБ.

“Учора, 5.06.2023 року Комісія МКІП з приймання-передачі державного майна Лаври завершила свою роботу та підписала із Заповідником акт приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», яким підтвердила передачу державного майна у користування Заповіднику”, – написав він.

Ткаченко зазначив, що загалом комісія перевірила та повертає у користування держави 79 об’єктів – всі в різних станах.

“УПЦ МП допущено самовільну перебудову, добудову, перепланування пам’яток культурної спадщини та будівництво новобудов на території Заповідника. З всім цим ще будемо розбиратись”, – додав міністр.

Ткаченко подякував колегам за роботу і назвав це “дійсно історичним рішенням”.

“Тепер, після того як Заповідник направив вимогу УПЦ МП про невідкладне звільнення, припинення користування та повернення Заповіднику його майна, остання має протягом трьох робочих днів з дня їх отримання це зробити. У випадку відмови – буде суд для прийняття відповідного рішення щодо усунення перешкод Заповіднику у користуванні майном. Сьогодні представники Монастиря відмовилися через канцелярію прийняти Акт прийому-передачі державного майна. Заповідник відправив всі документи поштою та в електронному форматі”, – додав міністр культури.

Читайте: В Україні вимагають звільнити Ткаченка з посади міністра культури: петиція вже набрала 25 тисяч голосів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube