У США заявили, що задоволені озброєнням України напередодні контрнаступу


09:1003.06.2023

Адміністрація Сполучених Штатів вважає, що разом із союзниками та партнерами забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі, передає РБК-Україна з посиланням на трансляцію брифінгу.

“Передусім, ми дуже задоволені, що покрили потреби України для проведення її контрнаступу станом зараз. Коли вони почнуть (наступ – ред.), це залежить від них, але ми впевнені, що зробили все можливе, і коли я кажу “ми”, я маю на увазі не лише США, але й наших союзників і партнерів”, – сказав він.

Кірбі пояснив, що мова йде не лише про надання систем ППО, що наразі є найактуальнішою потребою, але й про забезпечення бронетехнікою, артилерією, боєприпасами, а також проведенням навчань.

Чиновник зауважив, що з кожним кроком контрнаступу та звільнення територій Україні знадобиться поповнення боєприпасів і техніки.

“Бойові дії – річ динамічна, і маємо бути певними, що ми також «динамічно» готові підтримувати їх надалі. Отже, ми багато чого зробили й готові продовжувати багато чого робити впродовж наступних днів і місяців”, – підкреслив Кірбі.

Читайте: Ракетними обстрілами РФ хоче відтягнути контрнаступ ЗСУ, але ослаблює себе, – ISW



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube