У Німеччині засудили психіатра, який погрожував жінці казкою братів Грімм, в якій йшлося про страшну смерть


21:3120.05.2023

Німецький суд відхилив апеляцію лікаря, засудженого за те, що він погрожував жінці, надіславши їй електронною поштою уривок з казки, в якій персонаж був засуджений до жахливої смерті.

У п’ятницю, 19 травня, Державний суд Франкфурта відхилив апеляцію та залишив у силі вердикт, винесений судовому психіатру за те, що він використав у листуванні зі співробітником асоціації лікарів цитату з казки.

Про це пише AP News.

В грудні 2021 року психіатр надіслав їй електронного листа, в якому процитував частину казки “Дівчинка-гуска”, що входила до збірки братів Грімм.

У цьому уривку служниця, яка видавала себе за наречену принца, каже старому королю, що та, яка обдурила своїх господарів, заслуговує на те, щоб її роздягли догола, посадили в бочку, утикану гострими цвяхами, і тягнули в ній двома білими кіньми, поки вона не помре. Король відповідає, що вона сама винесла собі вирок.

Лікар написав, що “у вашій трагедії я є чимось на кшталт “старого короля”, – йдеться в заяві суду. Судді, які винесли початковий вердикт, визнали лікаря винним у погрозі злочином, винісши йому офіційне попередження і залишивши за собою право накласти штраф, і встановили, що він “навмисно погрожував працівниці смертю, образно кажучи, казкою”.

Працівниця попросила роботодавця більше не пересилати їй електронні листи від лікаря.

Державний суд заявив, що не знайшов юридичних помилок у вироку. Суд не назвав імен лікаря і співробітника асоціації лікарів, що відповідає німецькій практиці.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube