Російські окупанти знищують територію унікального Нацпарку “Джарилгацький” – Міндовкілля


10:2720.05.2023

Російські окупаційні сили з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області поблизу селища Лазурне, прикривши піском перехід на острів.

Це зроблено з метою посилення використання природоохоронної території нацпарку у військових цілях. Зокрема, окупанти облаштували на острові військовий полігон.

Про це 19 травня повідомили в Генштабі ЗСУ.

А в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України підкреслили, що Джарилгацька затока з островом – це одне з 22 найбільш важливих та унікальних водно-болотних угідь планети, що охороняються Рамсарською конвенцією. Тут живуть унікальні види дельфінів – білобочка й афаліна, передає Інше ТВ.

«Перекриття Лазурненської промоїни призведе до замулення і деградації екосистем всієї затоки, порушення процесів міграції риб, якими, зокрема, і харчуються водно-болотні птахи. Такі дії окупантів є прямим злочином проти природи, за який вони обов’язково заплатять», – підкреслюється в повідомленні Міндовкілля.

У Міністерстві нагадують, що Міністр Руслан Стрілець у березні цього року підписав ноти до Бернської та Рамсарської Конвенцій щодо намірів окупантів знищувати заповідні території та рідкісні види птахів та тварин. Цей крок дозволить надати питанню широкого розголосу на міжнародній арені. Залучити міжнародну спільноту, щоб рф понесла справедливе покарання в межах цих організацій.

У цілому за час повномасштабного вторгнення війною пройдені 900 різних об’єктів природно-заповідного фонду площею понад 1 млн га. Це 20% від площі всіх природно-заповідних територій України.

Як повідомляло Інше ТВ, Окупанти знищують перлину українського довкілля – Кінбурнський півострів, – Міндовкілля



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube