РФ в обхід санкцій купила запчастини до літаків Boeing та Airbus – ЗМІ


21:1415.05.2023

Запчастини для літаків Boeing, Airbus та інших виробників надійшли торік у Росію в обхід санкцій. Про це повідомляє американське видання The New York Times, пише Кореспондент.

ЗМІ додає, що інформація, зібрана та проаналізована американським агрегатором торговельних даних Import Genius, який зазначає, що запчастини для літаків на десятки мільйонів доларів були відправлені російським авіакомпаніям, що знаходяться під санкціями США, серед яких авіакомпанії Росія, Аерофлот, Уральські авіалінії, Airlines, S7 Airlines, Utair Aviation та Побєда.

Такі поставки стали можливими завдяки незаконним схемам, які створили для обходу санкції, переміщуючи товари через неофіційних покупців, які часто знаходяться на Близькому Сході та в країнах Азії.

Зазначені дані митниці охоплюють понад 5 000 окремих поставок авіадеталей у Росію протягом восьми місяців 2022 року – від простих ґвинтів до стартера авіаційного двигуна марки Honeywell вартістю 290 000 доларів.

Більша частина продукції спрямовувалася через такі країни, як Об’єднані Арабські Емірати, Туреччина, Китай та Мальдіви. Декілька партій, зокрема для авіакомпанії Росія, були відправлені безпосередньо з США або країн Європи.

Читайте: Швейцарія слідом за ЄС запровадила санкції щодо пвк «вагнер» та російського РІА ФАН



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube