9 травня в Латвії: порушено 35 справ про адмінправопорушення та 4 кримінальні процеси, затримано 26 людей


13:4710.05.2023

9 травня у Латвії було відносно мирним.

Найбільші потоки людей до пам’ятних місць спостерігалися у Саласпілсі та Даугавпілсі. Також вночі поліція затримала кількох людей, які запускали феєрверки.

Про це в інтерв’ю телеканалу TV3 розповів міністр внутрішніх справ Маріс Кучинскіс, пише Delfi, передає Інше ТВ.

За інформацією Кучинскіса, до 23:30 вівторка, 9 травня, Державна поліція порушила 35 справ про адміністративні правопорушення та чотири кримінальні процеси. Також у зв’язку зі святкуванням 9 травня поліція затримала 26 людей.

Найбільше справ про адміністративні правопорушення порушено в Ризькому регіоні — всього 22. У Ризькому районі затримано 21 людину. Водночас у Латгалії порушено вісім проваджень про адміністративні правопорушення та чотирьох осіб затримано в адміністративному порядку. У Відземі протягом дня було порушено чотири процеси про адміністративні правопорушення, а в Земгалі та Курземі — по два.

Цього року 9 травня було виявлено порушення, пов’язані з покладанням квітів, у тому числі розміщення забороненої символіки в місцях, де раніше стояли демонтовані радянські пам’ятники, використання символів військової агресії таких як “георгіївська стрічка” в інших громадських місцях. Також порушено справу про адміністративне правопорушення за непокору законним вимогам поліції, перебування у громадському місці у стані алкогольного сп’яніння тощо.

Також у вівторок Державна поліція порушила чотири кримінальні процеси — два у Ризі та два у Даугавпілсі. За одним із таких кримінальних процесів затримано двох осіб — за виправдання війни, яку веде росія. За всіма кримінальними процесами тривають слідчі дії.

У вівторок на всій території Латвії діяла законодавча заборона на проведення публічних заходів, пов’язаних зі святкуванням перемоги у Другій Світовій війні за радянсько-російською традицією — 9 травня. Єдине, що було дозволено, — покладання квітів на цвинтарях. Державна поліція заздалегідь попередила, що покладання квітів до місць знесених радянських пам’яток прирівнюється до агресії і припинятиметься.

Як повідомляло Інше ТВ, Спілкування через кордон. РФ хотіла показати Естонії концерт до 9 травня, в Нарві повісили Путіна-злочинця (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube