У Білорусі помер політв’язень, засуджений за карикатуру Лукашенка


21:1507.05.2023

У колонії Вітебська раптово помер політичний в’язень Мікалай Клімович, засуджений за публікацію карикатури на самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка.

Про це повідомляє білоруська правозахисна організація «Вясна», пише «Польське Радіо», передає Інше ТВ.

«…У Вітебській колонії №3 помер 61-річний політв’язень-блогер із Пінська Мікалай Клімович. Його засудили до року колонії за реакцію на карикатуру Лукашенка в «Однокласниках».

Наприкінці лютого Клімовича було засуджено до одного року.

Як зазначається, судді ухвалили такий вирок, незважаючи на те, що Клімович мав інвалідність ІІ групи через хворобу серця. Чоловіка затримали прямо в залі суду.

61-річний чоловік перебував у в’язниці без належної медичної допомоги. Нещодавно його перевели до в’язниці у Вітебську, а через кілька днів після важкої дороги він помер.

За даними швейцарсько-німецької неурядової організації Libereco — Partnership for Human Rights, у Білорусі протягом 1000 днів, що минули від часу останніх президентських виборів, які були сфальсифіковані на користь Лукашенка, за політичними мотивами затримано понад 38 000 осіб. Серед них у білоруських тюрмах наразі перебуває близько 1500 політичних в’язнів.

Як повідомляло Інше ТВ, Очікують “загострення ситуації”: лукашенко збирав силовиків



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube