«Судові процеси і вироки не принесли правди чи справедливості сім’ям жертв» – Спільна заява Координаційної групи допомоги жертвам збитого в Ірані літака МАУ


18:5918.04.2023

Іран не виконав свої міжнародні зобов’язання та намагається уникнути відповідальності за свої дії. Судові процеси і вироки не принесли правди чи справедливості сім’ям жертв.

Про це йдеться у Спільній заяві Координаційної групи допомоги жертвам рейсу PS752, яку оприлюднило українське МЗС, передає Інше ТВ.

«8 січня 2020 року Ісламська Республіка Іран цинічно збила літак рейс PS752 над Тегераном. Цього тижня Іран оголосив вердикти у кримінальних процесах проти ймовірних винуватців збиття літака.

Фіктивні судові процеси, які відбулися в Тегерані, не повинні відволікати увагу світу від невиконання Іраном своїх міжнародних зобов’язань та уникнення відповідальності за свої дії. Ані судові процеси, ані вироки, оголошені цього тижня, не принесли правди чи справедливості сім’ям жертв. Весь процес, починаючи з розслідування Іраном обставин збиття, не був неупередженим та прозорим.

Родини 176 невинних жертв все ще чекають на справедливість, яку вони заслуговують. Ми солідарні з родинами та близькими жертв збиття рейсу PS752 і докладатимемо усіх необхідних зусиль, допоки справедливість не буде забезпечена», – мовиться в оприлюдненій заяві.

Як повідомляло Інше ТВ, Суд в Ірані відправив за грати 10 військових за збиття українського літака МАУ.

Також повідомлялось, що в січні цього року була третя річниця катастрофи літака МАУ в Ірані – згадуємо головні факти і обставини.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube