Крила і очі. З дронами в Україні має стати краще, – Ігнат (ВІДЕО)


08:3106.04.2023

Україна має налагоджене постачання дронів, і процедура їхньої закупівлі спрощуватиметься.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, дрони з різними цілями зараз використовують усі Сили оборони України. Ігнат зазначив, що спочатку в України була перевага у використанні БпЛА. Однак, і російська окупаційна армія, оцінивши ефективність їхньої роботи, теж почала нарощувати застосування безпілотників.

“Але у нас перевага в тому, що у нас є, де взяти. Тобто в нас поставки хоч теж із труднощами чомусь відбуваються або відбувалися, тому що скаржилися постійно ті, хто купують дрони по якихось певних каналах, як воно повинно бути там, із реєстрацією необхідною… Зараз, я так розумію, будуть спрощуватися система і будуть більше отримувати. Росія ж під санкціями, і розуміємо, що їм буде важче отримувати”, — сказав Ігнат.

Водночас спікер зазначив, що Росія отримує ударні дрони від Ірану, хоча останнім часом спостерігається зменшення їхньої кількості. Крім того, РФ виробляє і свої дрони, такі як, наприклад, “Ланцет”.

“Ну, на щастя, там несильний бойовий заряд — від 1 до 3 кілограмів… Але це зброя неприємна, тому що атакують вони передню лінію, атакують засоби протиповітряної оборони, бронетехніку тощо. Але вже наші захисники навчилися протидіяти й збивати ці дрони, і ловити їх сітками тощо. Тому так, БпЛА — це новий виклик. І правильно, що все більше і більше буде виділятися коштів на те, щоб саме цей тип озброєння розвивався. Тому що, ну, це веління часу таке, по-іншому ніяк”, — сказав Ігнат.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube