Асоціація зоопарків України фінансово допомагає зоопаркам, які зараз знаходяться на окупованій території, – Топчий


15:0704.04.2023

Асоціація зоопарків України фінансово підтримує зоопарки країни, навіть ті, які зараз знаходяться на окупованій території.

Про це в програмі «Діалог» ТРК «МАРТ» розповів президент Асоціації зоопарків України, директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий, передає Інше ТВ.

За словами В.Топчего, підтримка за рахунок коштів, які надходять в якості допомоги з Європейської Асоціації зоопарків та акваріумів, надавалась всім зоопаркам України. Зокрема, надавалась вона і нині захопленому окупантами заповіднику «Асканія-Нова», а також зоопаркам, які розташовані на окупованій території – в Бердянську та на Арабатській стрілці.

«Перший час, коли ще були зв’язки, ми надавали навіть фінансову підтримку «Асканія-Нова» – за рахунок тих коштів, які нам передавали з Європи, з Європейської Асоціації зоопарків та акваріумів. Коли був повністю втрачений зв’язок, ми не змогли туди надавати допомогу. Обстановка тривожна, тим більше вона тривожна в очікуванні тих подій, які повинні бути (наступ і, як наслідок, бойові дії – прим.ред.)… Двом зоопаркам ми і зараз надаємо фінансову підтримку – Бердянському зоопарку і зоопарку на Арабатській стрілці. Буквально два тижні тому ми перераховували туди кошти, щоб підтримати їх, тому що там дуже складна ситуація», – сказав Володимир Топчий.

Також президент АЗУ висловив занепокоєння можливою втратою тварин в заповіднику «Асканія-Нова».

««Асканія-Нова», біосферний заповідник ім.Фальц-Фейна, – це всесвітньо відомий заклад, який утримує, в основному, копитних тварин, там є невелика колекція птахів. І втрата цієї колекції – особливо там є величезне стадо сайгаків, яке має велику фінансову цінність, – зараз буде непоправна. А там не тільки сайгаки – там є зебри, кафрські буйволи, різні види антилоп, зокрема, й ті, які туди передавав Миколаївський зоопарк», – сказав Володимир Топчий.

Як повідомляло Інше ТВ, В живій експозиції Миколаївського зоопарку з’явиться крокодил Арафат, який до російського вторгнення жив в приватній колекції



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube