Україна подала три номінації з культурної спадщини до списків ЮНЕСКО – Мінкульт


16:3503.04.2023

Міністерство культури на інформаційної політики України підготувало і направило до ЮНЕСКО номінаційні досьє трьох елементів нематеріальної культурної спадщини для розгляду їх на включення до списків ЮНЕСКО, повідомляють у міністерстві, пише УНН.

Цитата

“Днями Міністерство культури та інформаційної політики України направило Міністерству закордонних справ України 3 номінаційні досьє елементів нематеріальної культурної спадщини, звідки вони були передані до ЮНЕСКО”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Серед номінаційних досьє:

Міжнародна номінація, підготовлена спільно з Республікою Естонія – «Українська писанка: традиція і мистецтво».
Україна вперше подає міжнародну номінацію до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.
Також вперше подається Україною номінація до Реєстру кращих практик з охорони нематеріальної культурної спадщини – «Практика з охорони кобзарсько-лірницької традиції».
До Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини подано «Технологію вишивки «білим по білому» міста Решетилівка Полтавської області», елемент нашої живої спадщини, відомий і визнаний не тільки в Україні, а й за її межами.
Як зауважується, подання Україною трьох номінацій до списків ЮНЕСКО відбувається, “з метою охорони та популяризації у світі нематеріальної культурної спадщини України”.

Читайте: Україна та Хорватія домовилися посилити співпрацю в рамках ЮНЕСКО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube