Україна та Хорватія домовилися посилити співпрацю в рамках ЮНЕСКО


16:3217.03.2023

Україна та Хорватія домовилися посилити співпрацю країн в рамках ЮНЕСКО. Перша заступниця голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарова також наголосила на необхідності виключити росію з членів організації, пише УНН з посиланням на сайт МЗС України.

Цитата

“Я вважаю неприпустимим те, що росія досі залишається членом такої поважної організації, як ЮНЕСКО, та її керівних і робочих органів. Розраховуємо на підтримку з боку Хорватії українських ініціатив з вигнання держави-агресора з системи ООН”, – наголосила Джапарова під час зустрічі.

Деталі

Під час зустрічі в четвер, 16 березня, перша заступниця міністра, голова Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарова та міністерка культури і медіа Хорватії Ніною Обулєн-Коржінек обговорили співпрацю двох в рамках ЮНЕСКО, необхідність усунення країни-агресора з системи ООН, вплив війни на культуру та освіту в Україні.

Крім цього, Обулк-Коржінек та Джапарова вшанували пам’ять полеглих героїв та поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну біля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Пізніше вони відвідали Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка та домовилися розглянути можливість проведення конкурсу серед учнів Асоційованих шкіл ЮНЕСКО України та Хорватії у контексті відзначення 70-річчя Мережі шкіл.

Читайте: Міндовкілля пропонує внести старовікові хвойні ліси Карпат до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube