Міндовкілля пропонує внести старовікові хвойні ліси Карпат до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО


10:2514.02.2023

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України пропонує внести серійний транснаціональний об’єкт “Праліси та старовікові хвойні верхньогірні ліси Карпат” до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, пише УНН з посиланням на Міндовкілля.

“Включення унікальних пралісів та старовікових хвойних верхньогірних лісів Карпат до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, це додаткові гарантії для захисту цих цінних територій. Крім того, це виконання міжнародних зобов’язань у рамках євроінтеграції”, – сказав перший заступник міністра Руслан Гречаник, додавши, що попри війну Міндовкілля продовжує працювати для збереження української природної спадщини.

Деталі

Пропозицію під час засідання Національної комісії у справах ЮНЕСКО внесли Гречаник та директор Департаменту природно-заповідного фонду та біорізноманіття Едуард Арустамян.

Зазначається, що створення такого об’єкта “працюватиме в синергії” зі Стратегією збереження біорізноманіття до 2030 року “Повернення природи в наше життя”, що включає зобов’язання забезпечити юридичну охорону всіх первинних і старовікових лісів ЄС, а також Лісової стратегії ЄС до 2030 року, згідно з якою всі первинні та старі ліси, що вціліли, мають перебувати під суворою правовою охороною.

Крім цього, учасники засідання обговорили поточний стан справ у Секторах ЮНЕСКО та затвердили їх персональні склади. Серед іншого був затверджений персональний склад Сектору природної спадщини Національної комісії у справах ЮНЕСКО, до якого увійшли представники природоохоронних установ.

Читайте: Історичний центр міста-порту Одеса включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube