НСЖУ заявляє про масові порушення УПЦ МП прав журналістів в Лаврі, викликали поліцію (ВІДЕО)


16:1830.03.2023

Національна спілка журналістів України закликає правоохоронні органи більш пильно стежити за ситуацією біля Лаври і не допускати порушення прав журналістів під час виконання ними професійних обов’язків.

Про це йдеться у дописі НСЖУ у Facebook.

“Біля Києво-Печерської Лаври, куди сьогодні прийшла комісія Мінкульту через припинення оренди договору, відбуваються масові порушення прав роботи журналістів. Прибічники УПЦ (МП — ред.) закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палками та штовхають журналістів”, — зазначили у НСЖУ.

Так, після ранкової служби на території Києво-Печерської лаври один зі священників заважав працювати знімальній групі Суспільного, штовхнув кореспондентку Дар’ю Нематіан Золбін та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового.

Це трапилось, коли журналістка намагалася поставити запитання митрополиту Павлу щодо роботи комісії Мінкульту з передачі будівель Лаври державі.

У відповідь митрополит сказав, що “не бачив комісії” та запропонував журналістці посповідатися. Після цього один зі священників штовхнув журналістку в плече, заважав знімати оператору та зірвав кріплення для мікрофона на камері. Суспільне звернеться до поліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, УПЦ МП з Лаври не пішла, комісії працювати не дадуть, “Паша-мерседес” напав на журналістів (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube