УПЦ МП з Лаври не пішла, комісії працювати не дадуть, “Паша-мерседес” напав на журналістів (ВІДЕО)


13:2730.03.2023

У четвер, 30 березня, УПЦ МП провела у Києво-Печерській лаврі службу, попри вимоги покинути приміщення.

Про це повідомляє Українська правда.

Зазначимо, що станом на сьогоднішній ранок УПЦ МП не виїхала з території Києво-Печерської лаври, попри те, що договір оренди храмів у неї закінчився ще напередодні, 29 березня. Попори вимоги звільнити приміщення, священники провели богослужіння.

Варто відзначити, що сьогодні комісія Мінкульту повинна обстежити дві будівлі на території комплексу. Проте ще від ранку віряни зібрались біля Храму Агапіта Печерського та заблокували прохід до церкви.

Всього на огляд держмайна у комісії є три місяці.

«Будемо робити зовнішнє обстеження, складати акти у рамках закону. У нас три місяці на цю діяльність, але сьогодні перший день. Я так розумію, так нас «благословляють», – розповіла директорка департаменту культурної спадщини Мінкульту Мар’яна Томин.

Віряни і служителі цієї церкви вже не дуже намагаються стримуватися і досить відверто говорять про свої погляди.

А далі в бій пішов вже колишній намісник Лаври митрополит Павло. Він також вже не ховав істиного обличчя за благістю, а знову практично напав на журналістів – одну сильно штовхнув, іншим обіцяв побити фотоапарати.

Митрополит Павло заявив, що журналісти взагалі не мали прави приходити до Лаври, тому що Павло їх «не запрошував».

«Я вас не запрошував. Я ще раз повторюю, я вас не запрошував. Це є земля, на якій стоїть… (храм – «Главком»), заберіть камеру. Ви мене не чуєте?» – вигукує митрополит.

На раціональне зауваження, що територія святині є державною та митрополит Павло не може перешкоджати роботі журналістів, колишній намісник Києво-Печерської лаври сильно штовхнув журналістку в сторону, щоб вона припинила ставити питання.

Після цього митрополит не вибачився, а сказав, що «нічого, хай собі буде».

Погрожував і іншим журналістам.

Нагадаємо також: І віра не заважає? Колишній намісник Лаври від московського патріархату Павло прокляв Президента та його родину (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube