“Рожденный в УССР”. В Одесі затримали послідовника Стемоусова – наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО)


13:3530.03.2023

Служба безпеки затримала ще одного агента фсб у ході контрдиверсійних заходів в Одеській області. Зловмисником виявився місцевий «послідовник» колаборанта Стремоусова.

На початку повномасштабного вторгнення ворожий поплічник намагався організувати в Одесі ворожу пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників. Для цього адміністрував декілька проросійських телеграм-каналів, де «розганяв» дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

"Рожденный в УССР". В Одесі затримали послідовника Стемоусова - наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО) 1
"Рожденный в УССР". В Одесі затримали послідовника Стемоусова - наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО) 7
"Рожденный в УССР". В Одесі затримали послідовника Стемоусова - наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО) 3
"Рожденный в УССР". В Одесі затримали послідовника Стемоусова - наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО) 8
"Рожденный в УССР". В Одесі затримали послідовника Стемоусова - наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО) 5
"Рожденный в УССР". В Одесі затримали послідовника Стемоусова - наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО) 9

У подальшому агент виконував додаткові завдання свого «куратора» з фсб. Зокрема, збирав розвіддані про місця базування Сил оборони в регіоні. Крім того, він передавав агресору координати місцевої критичної інфраструктури, у тому числі електропідстанцій. Відповідну інформацію окупанти використовували для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по українських енергообʼєктах.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисника і затримали під час виконання ним розвідувального завдання. При обшуку за місцем проживання російського агента виявлено комп’ютерну техніку, флешки і документи, які підтверджують його незаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube