Австрія не передала Україні обіцяну допомогу для енергетичної сфери – ЗМІ


19:3728.03.2023

Австрія досі не передала Фонду енергетичної підтримки України обіцяну фінансову допомогу (перший транш у 5 млн євро було обіцяно у грудні 2022 року). Про це повідомляє австрійська газета Der Standard із посиланням на лист директора Енергетичного співтовариства і на підтвердження у міністерствах довкілля та фінансів Австрії, що опинилися у розпорядженні редакції, пише Кореспондент.

У листі від імені директора Енергетичного співтовариства Артура Лорковського на адресу міністра фінансів Австрії Магнуса Бруннера міститься “недвозначне попередження” міністерству фінансів Австрії про “термінову необхідність” коштів для підтримки енергетичної інфраструктури України. Співтовариство закликає мінфін Австрії надати пріоритет питанню обіцяного внеску Австрії у Фонд енергетичної підтримки України.

“Передісторія: кілька місяців тому австрійський уряд пообіцяв Україні загалом десять мільйонів євро на підтримку енергетичних компаній – але гроші досі не надійшли”, – йдеться у публікації.

Видання нагадує, що мова про два транші по 5 млн євро кожен. Перший платіж федеральний уряд Австрії пообіцяв на початку грудня 2022 року, а потім була обіцянка виділити ще 5 млн євро.

Повідомляється, що гроші мали надійти у Фонд з бюджету міністерства захисту клімату, очолюваного представницею партії “Зелені” Леоноре Гевесслер, але там вказують на зволікання з боку міністерства фінансів, що має узгодити транш, очолюване представником Австрійської народної партії (ÖVP) Магнусом Бруннером.

У міністерстві фінансів підтвердили, що узгодження переказу грошей міністерством захисту клімату ще не відбулося через “необхідність узгодження конкретних сум”, і запевнили, що це питання буде вирішене “у найближчі кілька днів”.

Читайте: Посольство Австрії передало Миколаївщині 50 генераторів для відновлення соціальної інфраструктури (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube