Посольство Австрії передало Миколаївщині 50 генераторів для відновлення соціальної інфраструктури (ФОТО)


06:0621.03.2023

Австрійці передали 50 генераторів, які необхідні для відновлення роботи соціальних закладів Миколаївщини. Реалізував проєкт австрійський підприємець Міхаель Фацекас разом із благодійною організацією SECI. Посольство Австрії передало прилади через волонтерський «Гончаренко центр».

Про це повідомили в «Гончаренко центрі», передає Інше ТВ.

Австрія допомагає Україні з самого початку війни. Посольство Австрії передає вже не першу партію генераторів на постраждалі та деокуповані території. Наразі Миколаїв отримав 50 генераторів, які закуплено Міхаелем Фацекасом у рамках Ініціативи південно-східної Європи з питань співробітництва SECI. Прилади передано соціальним закладам Миколаївщини, що зазнали руйнувань під час російських обстрілів.

На зустрічі у Гончаренко центрі в Миколаєві були присутні австрійський благодійник і підприємець Міхаель Фацекас, Надзвичайний та повноважний Посол Австрії пан Арад Бенкьо, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, а також представники волонтерської спільноти та соціальних закладів. Мер міста подякував представникам Австрії за допомогу.

Ініціатива з передачі генераторів на Миколаївщину була започаткована і реалізована Міхаелем Фацекасом разом із благодійною організацією SECI. «Допомагати Україні – це не лише наш обов’язок, але й наша честь. Для нас важливо підтримати Україну та її громадян у їхній боротьбі. Ми будемо продовжувати стояти з народом України стільки, скільки буде потрібно, поки він стикається зі спустошенням і руйнуванням в результаті цієї неспровокованої війни. Слава Україні!», – наголосив австрійський благодійник.

«Передача генераторів – досить складний логістичний та технічний процес, за реалізацією якого стоїть багато небайдужих людей та їхня спільна робота. Моя особлива подяка всім, хто взяв у цьому участь. І окремо хочу подякувати українським волонтерам! Ви справжні!» – зазначив Надзвичайний та повноважний Посол Австрії пан Арад Бенкьо.

Також в цей день делегація Австрії зустрілась з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та керівником миколаївського офісу UST – Ukraine Support Team Дмитром Тарасенком. Сторони обговорили питання відновлення робочих місць у регіоні, агропромислового сектору та його розвитку.

Як повідомляло Інше ТВ, “1000 генераторів для Перемоги” від благодійників. Якщо вам дійсно треба – звертайтеся



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube