В «Феофанії» вперше самостійно провели трансплантацію легенів (ФОТО)


12:2923.03.2023

Трансплант-команда клінічної лікарні «Феофанія» провела успішну пересадку легенів.

Для медиків цієї лікарні це – перша пересадка легенів. Для України – вже третя.

Про це повідомили в МОЗ України, передає Інше ТВ.

Нові легені та шанс на нове життя отримав 51-річний чоловік, який мав складне захворювання. Пацієнт перебував на постійній кисневій підтримці. Операція тривала 12 годин, наразі чоловік перебуває в реанімації, його стан задовільний.

Донором стала 60-річна жінка, якій медики констатували смерть мозку через геморагічний інсульт. Прийняте її рідними рішення дало можливість після смерті пацієнтки врятувати життя трьом людям. Так, медики Феофанії пересадили печінку 62-річному чоловіку, а в ДУ “Інститут нефрології НАМН України” та Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова двом жінкам трансплантували нирки.

МОЗ України висловлює подяку рідним померлої за прийняття важливого рішення, яке дало змогу врятувати людські життя, а лікарям – за відмінну роботу.

В Міністерстві зауважують, що трансплантації легень в Україні щороку потребують близько 100 пацієнтів. Всі пересадки органів відбуваються в межах пілотного проєкту МОЗ з трансплантації і повністю оплачуються за рахунок держави.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві виконуватимуться трансплантації – Миколаївська обласна лікарня стала учасницею пілотного проекту (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube