Перезавантаження дипломування моряків: розпочала роботу нова Державна кваліфікаційна комісія моряків


17:5311.03.2023

Нова Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) у складі Адміністрації судноплавства працює в Одесі.

Це друге місто, в якому моряки можуть отримувати кваліфікаційні документи та складати іспити.

Про це повідомляють в Міністерстві відновлення України, передає Інше ТВ.

Одеська ДККМ розглядатиме заяви моряків та ухвалюватиме рішення щодо підтвердження компетенцій, а також проводитиме тестування за міжнародно визнаною системою CES 6.0. Повний перезапуск складу та функціоналу ДККМ – одна з вимог нової процедури підготовки та дипломування моряків, яка регламентується постановою Уряду від 30 грудня 2022 року №1499.

14 лютого було запущено роботу нової ДККМ у Києві. За неповний місяць роботи Комісія ухвалила понад 200 рішень про підтвердження професійної компетенції моряка. Обгрунтовані відмови отримали 19 моряків.

Члени ДККМ присутні під час CES-тестування та після його завершення одразу ознайомлюють моряка з результатами. Результати та сертифікат оформлюються автоматично, що унеможливлює зовнішній вплив та нівелює корупційні ризики. Вже вдало складено 15 іспитів, за результатами яких моряки отримали відповідні сертифікати за підписом ДККМ.

Як повідомляло Інше ТВ, Є новий склад Державної кваліфкомісії моряків – раніше жоден із них не обіймав посад на державній службі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube