АР: багато українців застрягли в невизначеності через закінчення дії дозволів на перебування у США


14:1410.03.2023

Багато українців застрягли в невизначеності через закінчення терміну дії дозволу на перебування у США. Більшість з них прибули до Сполучених Штатів на південний кордон після приїзду до Мексики, де було легше і швидше отримати візу для в’їзду в країну в перші місяці після вторгнення росії в Україну, повідомляє УНН з посиланням на АР.

Дозвіл на перебування в США для деяких був строком на рік і тепер добігає до кінця.

Адміністрація Президента США запевнила, що працює над виправленням ситуації. Але, за словами адвокатів, які допомагають українцям в США, офіційно не було від місцевої влади жодних вказівок щодо подальших дій для українців.

Міністерство внутрішньої безпеки США взагалі не відповіло на запити про коментарі з цього питання.

Генеральний директор Лютеранської служби у справах імміграції та біженців Кріш О’Мара Віньяраджа заявила, що один з варіантів вирішення питання – попросити притулку, але зазначила, що, згідно з законодавством, війна не є гарантованою підставою для отримання такого статусу.

Цитата

“Навіть короткострокові рішення, такі як індивідуальне продовження “гуманітарного паролю”, є незрозумілими, оскільки немає єдиного керівництва, що призводить до затримок і плутанини”, – сказала вона.

Читайте: У США збільшують оборонний бюджет – хочуть модернізувати військове суднобудування. Є там гроші і для України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube