У британскій розвідці пояснили, як пошкодження А-50 ускладнить роботу авіації рф


13:1609.03.2023

Російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, який був атакований на аеродромі “Мачулищі” у білорусі, допомагав винищувачам-носіям ракет “Кинджал”. Після його пошкодження спільна авіація рф та білорусі повинні будуть покладатися на наземне управління та винищувачі супроводу, ідеться в останньому звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Розвідники нагадують, що 7 березня 2023 року самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко підтвердив, що один з російських літаків раннього попередження та керування A-50U MAINSTAY D, який дислокувався у рб, був пошкоджений. При цьому, додають вони, літак майже напевно був атакований невеликим безпілотником.

У МО Британії припускають, що А-50 був переміщений на ремонтне підприємство в таганрозі у рф, а транзитний політ, через пошкодження гермокабіни, проходив меншою висотою, ніж зазвичай.

Розвідники зазначають, що літак забезпечував дані для винищувача МіГ-31К FOXHOUND D, модифікованого для запуску балістичної ракети повітряного базування “Кинджал”, яку росія розглядає ключовим стратегічним потенціалом. За їх даними, у модифікації було видалено внутрішній радар, щоб збалансувати літак. Це змусило пілотів покладатися зовнішні джерела інформації, такі як А-50.

Цитата

“Цілком реалістичною є можливість того, що спільна російсько-білоруська авіація тепер буде змушена покладатися на наземне управління та винищувачі супроводу доти, доки не буде розгорнуто ще один А-50”, – підсумували розвідники.

Читайте: Літак ДРЛО А-50У у Мачулищах був атакований двома дронами – Беларускі Гаюн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube