ЄС запровадив санкції проти військових РФ за насильство над жінками в Україні – ЗМІ


19:3707.03.2023

Напередодні Міжнародного жіночого дня Євросоюз додав до свого “чорного списку” поліцейських і військових командирів РФ.

Європейський Союз у вівторок, 7 березня, запровадив санкції проти російських військових за насильство над жінками в Україні. Це перший випадок, коли ЄС застосував режим санкцій у сфері прав людини до випадків сексуального насильства щодо жінок, пише Кореспондент.

Наголошується, що під європейські санкції потрапили поліцейські та військові командири, відповідальні за репресії проти українських громадян. Зокрема, йдеться про чотирьох лідерів, які відповідають за керівництво військовими підрозділами.

До санкційного списку потрапили командир дивізії Микола Кузнєцов і полковник Раміль Ібатуллін, чиї підрозділи систематично здійснювали акти сексуального насильства щодо жінок у період з березня по квітень минулого року.

У тексті, що супроводжує санкції, зазначається, що масштаби і тяжкість сексуального і гендерного насильства на окупованих Росією територіях України свідчать про систематичне планування.

“Командири знали про сексуальне насильство з боку військовослужбовців в Україні і, в деяких випадках, заохочували його та віддавали накази”, – йдеться у документі.

Читайте: В Україні зафіксовано 171 випадок сексуального насильства з боку окупантів – Олена Зеленська



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube