В Україні зафіксовано 171 випадок сексуального насильства з боку окупантів – Олена Зеленська


08:1205.03.2023

Правоохоронці встановили 171 потерпілого від сексуального насильства з боку російських військовослужбовців, засудження зґвалтування та інших воєнних злочинів РФ має стати прецедентом неминучості покарання, зазначає перша леді України Олена Зеленська, пише Iнтерфакс.

Виступаючи в суботу у Львові на міжнародній конференції “United for justice”, вона розповіла, що кількість фактів зґвалтування українців окупантами свідчить про те, що ці злочини є свідомою політикою російської армії.

“Це їхня свідома фізична і психологічна зброя проти українців”, – сказала вона.

Зеленська наголосила: “171 випадок сексуального насильства проти українців зараз розслідують у генпрокуратурі. І за цією цифрою не тільки жінки, серед постраждалих – 39 чоловіків, 13 неповнолітніх”, – розповіла вона.

За словами Зеленської, про ці випадки відомо тільки тому, що у потерпілих вистачило мужності повідомити про це. “Потерпілий ніколи не несе відповідальності за злочин, відповідальність завжди несе агресор… постраждалим треба знати, що держава завжди на їхньому боці… покарання їхніх кривдників – це найголовніше. Засудження зґвалтувань та інших воєнних злочинів має стати прецедентом, щоб будь-який потенційний агресор знав, що подібне не залишиться безкарним”, – зазначила вона.

Читайте: В Миколаєві суд заарештував 49-річного херсонця, підозрюваного у вчиненні сексуального насильства щодо 13-річного хлопця, який лишився без матері і житла



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube