Два українських пілота прибули в США для навчання управлінню F-16 – ЗМІ


10:3705.03.2023

Двоє українських пілотів наразі перебувають у США для проходження оцінки їхніх навичок пілотування бойових літаків, включаючи винищувачі F-16, повідомляє УНН з посиланням на NBC.

Зазначається, що оцінка навичок українських пілотів проводиться на симуляторах на військовій базі у Тусоні, штат Аризона, і може бути продовжена залученням інших українських пілотів. Також повідомляється, що американська влада затвердила перевезення ще 10 українських пілотів до США для проходження подібної оцінки цього місяця.

Це перше таке відрядження українських пілотів до США для проходження оцінки їхніх навичок американськими військовими тренерами. Головною метою є покращення навичок пілотів та визначення терміну необхідного тренування.

Як заявив посадовець адміністрації США, програма має на меті оцінку їхніх здібностей як пілотів, “щоб ми могли краще радити їм, як використовувати надані їм можливості”.

При цьому два представники адміністрації сказали, що це не тренувальна програма, і українські пілоти не будуть керувати жодними літаками під час перебування в США. Пілоти будуть користуватися симулятором, що може імітувати польоти різних типів літаків. Також зазначається, що ніяких планів по передачі F-16 Україні наразі немає.

Читайте: “Не зараз, поки що ні”, – Байден вважає, що на тепер Україні потрібні не F-16



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube